Gaverbeek
www.gaverbeek.be -> home

Welkom op de website van VZW Rijvereniging De Gaverbeek

Raadpleeg regelmatig onze site voor alle informatie over de werking van de club, het laatste nieuws en om op de hoogte te blijven over de wedstrijden, clublessen, stages en activiteiten.

17/12/2017 : JUMPINGWEDSTRIJD

Beste leden en niet- leden,


Op 17/12/2017 gaat de tweede jumping van het wintercriterium 2017 - 2018 door.
Inschrijven kan onder rubriek "wedstrijden" tot uiterlijk tot woensdag 13/12 om 23u59.

Proeven:

 • 50 cm
 • 60 cm
 • 70 cm pony
 • 70 cm paard
 • 80 cm pony
 • 80 cm paard
 • 90 cm pony
 • 90 cm paard
 • 100 cm
 • 110 cm
Inschrijvingsgeld:
 • 50 cm tot 80 cm : 11€
 • 90 cm en 100 cm : 13€
 • 100 cm tot 110 cm : 15€
niet-leden 5€ daglicentie

Reglement wintercritrium 2017 - 2018
 • 1 paard springt maximal 2 maal
 • Niet leden welkom => 5€ daglicentie
 • 50 cm hulp in de piste toegelaten, iedereen krijgt een aandenken (geen klassement, geen geldprijs)
 • 60 cm hulp inde piste toegelaten, enkel foutloze combinaties krijgen een aandenken (geen klassement, geen geldprijzen)
Wij wenzen alvast alle deelnemers veel succes toe!

VLAKKE GALOPRENNEN OP DE HIPODROOM VAN WAREGEM

Nog een ongeveer 6 maand en dan is het eindelijk zo ver!

Waregem en paarden, onlosmakelijk met elkaar verbonden zegt u?
Inderdaad, reeds in 1847 werden de straatstenen in het centrum van Waregem uitgebroken om de eerste koers te houden en dit toen al onder massale belangstelling. Sindsdien hebben de Koninklijke Waregemse Koersvereniging met Waregem Koerse en de opeenvolgende drafverenigingen de rensport op hoog niveau gehouden.
De galoprennen waren echter beperkt tot de vier hindernisrennen van Waregem Koerse waaronder de Grote Steeple Chase van Vlaanderen want voor vlakke rennen was de piste niet geschikt. Ook heeft in 2017 de vzw. Waregem Draaft de fakkel van de draverij van de vzw. Felix De Ruyck overgenomen met vernieuwd elan.
De rensport heeft altijd van de steun mogen genieten van de Stad Waregem, mede eigenaar van de renbaan, en in samenwerking met Sport Vlaanderen hebben de partijen grootste plannen die een dynamische toekomst van de renbaan en van de paardensport moeten verzekeren.

In 2018 een bijkomende start
Deze dynamiek is nu al te merken met de reeds voltooide nieuwe infrastructuren.  In 2018 komt er dan een bijkomend sportief luik want in samenwerking met de Belgische Federatie van Paardenrennen Galop wordt een nieuw programma samengesteld door de vzw. Waregem Draaft en de in die vereniging nieuw samengesteld galopcomité. Naast de reeds bestaande en fel gesmaakte drafkoersen zullen nu ook  vlakke galoprennen plaatsvinden tijdens een aantal gemengde meetings in mei en juni. Zo zal Waregem ook een ideale mix van sport, ontspanning en ontmoeting kunnen bieden aan de Belgische vluchters en dit naast Waregem Koerse die onveranderd blijft.

Verregaande aanpassingen
Natuurlijk zorgt de combinatie van draf en galop voor een aantal uitdagingen. Naast de bijkomende organisatie op sportief, financieel en commercieel vlak werd met oog op veiligheid van de vlakke rennen de piste geëvalueerd.

De Koninklijke Waregemse Koersvereniging, Waregem Draaft en de Stad Waregem hebben samen  aanpassingen aan  de piste beslist: enerzijds werd de helling van de bocht kant Sport Vlaanderen herprofileerd en daarnaast werden de drie horden van de hordenpiste aan de buitenkant van het parcours vervangen door drie identieke, wegneembare hagen naar het model van de nu reeds bestaande haag naast de Ierse Berm.

Hiermee wordt de veiligheid van het parkoers verhoogd: de nieuwe bocht geeft meer comfort aan de paarden en voor de hordenren blijft slechts 1 type van sprong wat de taak van de paarden vereenvoudigt. Aan het steepleparkoers worden geen wijzigingen aangebracht. Het mooie herfstweer moet ervoor zorgen dat de nieuwe grasmat er perfect zal bijliggen, hopelijk tegen mei 2018

Eén tip: hou alvast ruimte vrij in jullie agenda voor het nieuw programma met draf- en vluchtrennen. Met de reeds vernieuwde tribune en enthousiaste toeschouwers die in de paarden minnend Waregemse streek zeker een warme interesse zullen tonen voor de vlucht, hopen we alvast op een succesverhaal.

Uitslag dressuur 12 november online

Uitslag dressuur 12 november online onder rubriek wedstrijden.

KALENDER 2017 - 2018

zie clubinfo

CAVALETTILES O.L.V. BRIAN CHEFFERS

Beste leden,

Vanaf heden opnieuw cavalettiles o.l.v. Brian Cheffers op vrijdagavond van 20u  tot 21u.

Inschrijven via: melissa.vanhamme@sport.vlaanderen

LIDMAATSCHAP 2017

Beste leden,

Na enkele jaren van verlaagd lidgeld, komt er dit jaar een nieuwe aanpassing in functie van de huidige faciliteiten.
Iedereen dient te begrijpen dat de faciliteiten er alleen maar beter op worden. In samenwerking met Sport Vlaanderen zorgen we ervoor dat alle leden, quasi ten alle tijden over de nodige (top)pistes beschikken. We investeren permanent in betere faciliteiten en materiaal. Met de komst van het vernieuwde middenplein zullen ook hier onze leden (geregistreerde) toegang krijgen tot de nieuwe faciliteiten.
De vernieuwing van de lidmaatschappen start vanaf heden via onze website.

Tarieven :

Tarief 1 :  18 jaar = 100 €
Tarief 2 :  - 18 jaar =   85 €

Vergeet niet jullie lidgeld tijdig te hernieuwen voor inschrijving jumping 08/01/2017. Verwerking van lidkaarten neemt 2 dagen in beslag.

Voor meer info : kennyschelstraete@hotmail.com
 

VLP LICENTIES en RECREAVERGUNNING

Info : florence@gaverbeek.be

Stalgelden - Tarieven 2017

Beste leden,

Hieronder vinden jullie de tarieven stalgeld 2017:

Stalgeld per maand

 • Paard : 375 € per maand, 12de maand gratis
 • Pony : 330 € per maand, 12de maand gratis

Stalgeld per 14 dagen

 • Paard : 235 €
 • Pony :   210 €

Stalgeld per dag

 • Paard en Pony : 28 €


We zien ons genoodzaakt onze prijzen aan te passen.
Onze trouwe viervoeters verdienen de beste verzorging 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7. We willen hen voorzien van de beste voeders, beste stro en beste hooi. Naast de prijsstijgingen van water en elektriciteit, zijn ook de prijzen van mestverwerking, verzekeringen, roerende voorheffing, milieubelastingen ed steeds aan het verhogen. Het verzorgen van de weidegang is ook een arbeidsintensief gebeuren en ook het onderhoud van de gebouwen is een geldrovende zaak. We willen iedereen er attent op maken dat er in het maandelijkse stalgeld een btw-heffing zit van 21% en dat u een getrouwheidskorting krijgt (12de maand gratis) wat inhoud dat ons stalgeld eigenlijk maar 343 € per maand is en of 284 € exclusief BTW per maand is.

 

TOEGANG NIEUWE ALL-WEATHERPISTE

Zie rubriek "clubinfo"

Info

Gebruik de online shop om U in te schrijven voor de wedstrijden van vzw Gaverbeek. Elke ruiter dient zich apart in te schrijven. Alle inschrijvingen die je via dit systeem doet staan op naam van de persoon die zich op het einde van de procedure identificeert als de besteller van de inschrijvingen. Dit moet dus de ruiter zelf zijn. Je bent pas ingeschreven als je betaald hebt via het online betaalsysteem waarin je komt als je de inschrijfprocedure tot het einde volgt. Dwz in het mandje klikken op `afrekenen` en dan de instructies op het scherm volgen en de volledige betaalprocedure afronden!

Iedereen die wil deelnemen aan de wedstrijden van vzw De Gaverbeek moet zich via deze pagina`s inschrijven en online betalen. Na de afsluitdatum van de inschrijvingen worden er geen inschrijvingen en betalingen voor deze wedstrijd meer aanvaard. De leden dienen in te loggen met hun login en paswoord die ze kregen bij overhandiging van hun lidkaart. Niet-leden hoeven niet in te loggen maar moeten zelf de daglicentie opnemen in hun winkelkarretje. Voor dressuurwedstrijden is er geen daglicentie vereist. De niet-leden betalen automatisch 2 EUR meer dan de ingelogde leden.

Nieuw vanaf dit seizoen is dat er een extra administratieve kost van 1,5 EUR wordt gerekend, en dit per online bestelling. Zorg er dus voor dat je in een bestelling alle parcours invult die je als ruiter wenst te lopen.

Elke ruiter moet zijn eigen eigen omlopen bestellen. Je kunt dus niet in een keer voor meerdere ruiters inschrijven (ook niet van hetzelfde gezin). Iedere ruiter die lid is van de Gaverbeek heeft zijn eigen individuele lidkaart ontvangen en de daarbijhorende login en paswoord om als lid in te loggen op deze pagina's.

www.gaverbeek.be