Gaverbeek
www.gaverbeek.be -> home

Welkom op de website van VZW Rijvereniging De Gaverbeek

Raadpleeg regelmatig onze site voor alle informatie over de werking van de club, het laatste nieuws en om op de hoogte te blijven over de wedstrijden, clublessen, stages en activiteiten.

Aanstaande vrijdag 20/04 zal er geen clubles zijn wegens Quadrille

WEIDEGANG BESCHIKBAARHEID PISTES TIJDENS PARA DRESSUURWEDSTRIJD

Beste leden,

Hierbij vinden jullie enkele richtlijnen betreffende weidegang en beschikbaar pistes tijdens de Para dressuurwedstrijd.
 

  • Vanaf woensdag 18/04 t.e.m. zondag 22/04 zullen de weides niet beschikbaar zijn.
 
  • Beschikbaarheid pistes:

             ° Clubpiste
             ° Nieuw piste middenterrein renbaan
             ° Oude all weather piste, paddock en overdekte manege alleen  
                beschikbaar telkens na wedstrijd

 

VLP LICENTIES en RECREAVERGUNNING

florence@gaverbeek.be

KALENDER 2017 - 2018

zie clubinfo

LIDMAATSCHAP 2018

Tarieven :

Tarief 1 :  18 jaar = 100 €
Tarief 2 :  - 18 jaar =   85 €


Voor meer info : kennyschelstraete@hotmail.com
 

CAVALETTILES O.L.V. BRIAN CHEFFERS

Beste leden,

Vanaf heden opnieuw cavalettiles o.l.v. Brian Cheffers op vrijdagavond van 20u  tot 21u.

Inschrijven via: melissa.vanhamme@sport.vlaanderen

VLAKKE GALOPRENNEN OP DE HIPODROOM VAN WAREGEM

Nog een ongeveer 6 maand en dan is het eindelijk zo ver!

Waregem en paarden, onlosmakelijk met elkaar verbonden zegt u?
Inderdaad, reeds in 1847 werden de straatstenen in het centrum van Waregem uitgebroken om de eerste koers te houden en dit toen al onder massale belangstelling. Sindsdien hebben de Koninklijke Waregemse Koersvereniging met Waregem Koerse en de opeenvolgende drafverenigingen de rensport op hoog niveau gehouden.
De galoprennen waren echter beperkt tot de vier hindernisrennen van Waregem Koerse waaronder de Grote Steeple Chase van Vlaanderen want voor vlakke rennen was de piste niet geschikt. Ook heeft in 2017 de vzw. Waregem Draaft de fakkel van de draverij van de vzw. Felix De Ruyck overgenomen met vernieuwd elan.
De rensport heeft altijd van de steun mogen genieten van de Stad Waregem, mede eigenaar van de renbaan, en in samenwerking met Sport Vlaanderen hebben de partijen grootste plannen die een dynamische toekomst van de renbaan en van de paardensport moeten verzekeren.

In 2018 een bijkomende start
Deze dynamiek is nu al te merken met de reeds voltooide nieuwe infrastructuren.  In 2018 komt er dan een bijkomend sportief luik want in samenwerking met de Belgische Federatie van Paardenrennen Galop wordt een nieuw programma samengesteld door de vzw. Waregem Draaft en de in die vereniging nieuw samengesteld galopcomité. Naast de reeds bestaande en fel gesmaakte drafkoersen zullen nu ook  vlakke galoprennen plaatsvinden tijdens een aantal gemengde meetings in mei en juni. Zo zal Waregem ook een ideale mix van sport, ontspanning en ontmoeting kunnen bieden aan de Belgische vluchters en dit naast Waregem Koerse die onveranderd blijft.

Verregaande aanpassingen
Natuurlijk zorgt de combinatie van draf en galop voor een aantal uitdagingen. Naast de bijkomende organisatie op sportief, financieel en commercieel vlak werd met oog op veiligheid van de vlakke rennen de piste geëvalueerd.

De Koninklijke Waregemse Koersvereniging, Waregem Draaft en de Stad Waregem hebben samen  aanpassingen aan  de piste beslist: enerzijds werd de helling van de bocht kant Sport Vlaanderen herprofileerd en daarnaast werden de drie horden van de hordenpiste aan de buitenkant van het parcours vervangen door drie identieke, wegneembare hagen naar het model van de nu reeds bestaande haag naast de Ierse Berm.

Hiermee wordt de veiligheid van het parkoers verhoogd: de nieuwe bocht geeft meer comfort aan de paarden en voor de hordenren blijft slechts 1 type van sprong wat de taak van de paarden vereenvoudigt. Aan het steepleparkoers worden geen wijzigingen aangebracht. Het mooie herfstweer moet ervoor zorgen dat de nieuwe grasmat er perfect zal bijliggen, hopelijk tegen mei 2018

Eén tip: hou alvast ruimte vrij in jullie agenda voor het nieuw programma met draf- en vluchtrennen. Met de reeds vernieuwde tribune en enthousiaste toeschouwers die in de paarden minnend Waregemse streek zeker een warme interesse zullen tonen voor de vlucht, hopen we alvast op een succesverhaal.

STALGELDEN - TARIEVEN 2018

Beste leden,

Hieronder vinden jullie de tarieven stalgeld 2018:

Stalgeld per maand

  • Paard : 375 € per maand, 12de maand gratis
  • Pony : 330 € per maand, 12de maand gratis

Stalgeld per 14 dagen

  • Paard : 235 €
  • Pony :   210 €

Stalgeld per dag

  • Paard en Pony : 28 €

TOEGANG NIEUWE ALL-WEATHERPISTE

Zie rubriek "clubinfo"

Info

Gebruik de online shop om U in te schrijven voor de wedstrijden van vzw Gaverbeek. Elke ruiter dient zich apart in te schrijven. Alle inschrijvingen die je via dit systeem doet staan op naam van de persoon die zich op het einde van de procedure identificeert als de besteller van de inschrijvingen. Dit moet dus de ruiter zelf zijn. Je bent pas ingeschreven als je betaald hebt via het online betaalsysteem waarin je komt als je de inschrijfprocedure tot het einde volgt. Dwz in het mandje klikken op `afrekenen` en dan de instructies op het scherm volgen en de volledige betaalprocedure afronden!

Iedereen die wil deelnemen aan de wedstrijden van vzw De Gaverbeek moet zich via deze pagina`s inschrijven en online betalen. Na de afsluitdatum van de inschrijvingen worden er geen inschrijvingen en betalingen voor deze wedstrijd meer aanvaard. De leden dienen in te loggen met hun login en paswoord die ze kregen bij overhandiging van hun lidkaart. Niet-leden hoeven niet in te loggen maar moeten zelf de daglicentie opnemen in hun winkelkarretje. Voor dressuurwedstrijden is er geen daglicentie vereist. De niet-leden betalen automatisch 2 EUR meer dan de ingelogde leden.

Nieuw vanaf dit seizoen is dat er een extra administratieve kost van 1,5 EUR wordt gerekend, en dit per online bestelling. Zorg er dus voor dat je in een bestelling alle parcours invult die je als ruiter wenst te lopen.

Elke ruiter moet zijn eigen eigen omlopen bestellen. Je kunt dus niet in een keer voor meerdere ruiters inschrijven (ook niet van hetzelfde gezin). Iedere ruiter die lid is van de Gaverbeek heeft zijn eigen individuele lidkaart ontvangen en de daarbijhorende login en paswoord om als lid in te loggen op deze pagina's.

www.gaverbeek.be